16-12-2022

Vliegveld Maastricht-Aken

Vliegveld Maastricht-Aken blijft open

Provinciale Staten heeft met een meerderheid van 26 tegen 21 stemmen besloten om luchthaven Maastricht-Aken te blijven exploiteren.
Dit ten koste van vele miljoenen die de komende jaren ten laste gaan van het provinciale budget en weinig investeringen in het daadwerkelijk verminderen van de overlast.
50PLUS heeft dit voorstel niet kunnen ondersteunen. De uitloop van 250 meter wordt in dit voorstel structureel gebruikt en dit is in tegenspraak met het verkiezingsprogramma van 50PLUS. 
Er worden veel financiele risico's gelopen. Er werd nog een motie door de voorstanders aangenomen om het aantal ernstige gehinderden te verminderen ingebracht, maar dat zal in de toekomst alleen leiden dat nog meer financiele middelen door de Provincie  voor het vliegveld beschikbaar moeten worden gesteld. Een woord van dank voor alle voor- en tegenstanders die ons zo goed mogelijk van informatie hebben voorzien. 50PLUS zal zich blijven inzetten om hinder en overlast voor de omwonende te verminderen en kritisch blijven op de middelen die ingezet worden door de provincie.